17 TONE de GRÂU la hectar - un nou RECORD MONDIAL! - Revista Ferma
1 minut de citit

17 TONE de GRÂU la hectar – un nou RECORD MONDIAL!

Semănat în aprilie 2019, la începutul toamnei din emisfera sudică, şi recoltat pe 17 februarie 2020, grâul pentru care Eric Watson a optat este de genetică KWS, respectiv soiul Kerrin, recunoscut pentru randamentele sale foarte ridicate.

Eric_Watson-grau_bÎn condiţiile în care cultura de grâu irigată în Noua Zeelandă asigură o medie a producţiei de 12 tone la hectar, fermierul din Ashburton a depăşit cu mult această barieră şi nu este deloc o întâmplare. Tot el reuşise să recolteze în urmă cu trei ani 16.791 kg de grâu la hectar, record absolut la vremea respectivă, care, iată, a fost doborât.

Succesul său recent, explică acesta, se datorează în primul rând tehnologiei de cultivare, faptul că a trecut la aplicarea azotului lichid şi a optat pentru o monitorizare mai regulată a sănătăţii plantelor. Eric Watson a beneficiat de susţinerea Bayer Crop Science, de la care a obţinut nu doar erbicidele şi fungicidele pentru aplicarea tratamentelor, dar şi sfaturi agronomice foarte utile, după cum chiar el o recunoaşte.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →