Rauch, împreună cu specialiști elvețieni ai companiei AgriCircle, a dezvoltat semnificativ modelele existente de simulare pentru stabilirea traficabilității și calcularea riscului de compactare a solului, prin utilizarea măsurătorilor radar prin satelit pentru determinarea umidității solului, capacitatea portantă a solului fiind afișată online și actualizată în timp real pe hărți digitale.
Informații la zi
Datele satelitului Sentinel oferă informații despre tipul de sol și umiditate, iar algoritmi de inteligență artificială corelează datele satelitului cu modele speciale de vreme și sol, astfel încât capacitatea portantă a solului poate fi întotdeauna estimată la zi. TerraService compară capacitatea portantă a solului cu presiunea la sol a mașinii agricole în lucru și arată traficabilitatea zonei pe o hartă digitală, într-o grilă de 10×10 m. Între diferitele niveluri se face distincție prin culoare: de la verde – traversabil, la portocaliu – riscant, la roșu – unde sunt de așteptat deteriorarea ireversibilă a solului și afundarea echipamentului agricol.
În special primăvara, când se aplică primul îngrășământ, fereastra de timp pentru finalizarea lucrării este foarte mică. Dacă succesiunea operațiunilor este planificată cu mult înainte, se poate evita afundarea tractoarelor /mașinilor agricole, care cauzează timpi lungi de nefuncționare și costuri de recuperare.
TerraService va fi testat, din nou, pe scară largă, în această primăvară, urmând să fie lansat pe piață în toamna lui 2022.
un articol realizat de
MEWI
mai multe pe această temă www.mewi.ro