2 minute de citit

SUA pariază pe culturile modificate genetic

GMO organisme modificate genetic porumb SUA pariază pe culturile modificate genetic
credit foto @iStock nevarpp

Suprafeţele alocate culturilor modificate genetic însumează peste jumătate din totalul terenurilor agricole din SUA, potrivit Departamentului Agriculturii din Statele Unite (USDA).

Adoptarea de către fermierii americani a varietăţilor modificate genetic se răspândeşte dincolo de binecunoscuta dominaţie a culturilor de porumb, soia şi bumbac. Contabilizând culturile modificate genetic mai puţin cunoscute, precum canola, cartofii şi merele, rezultă că aproximativ 55% din suprafeţele agricole din SUA sunt însămânţate cu soiuri transgenice, susţine Serviciul de Cercetare Economică (ERS) al USDA.

Preferinţe în schimbare

În ultima vreme, interesul pentru canola (rapiță) şi sfecla de zahăr modificate genetic a crescut rapid dincolo de Atlantic, în timp ce lucerna câştigă şi ea teren, iar la o scară comercială mai mică cartofii, papaya, dovleceii şi merele devin şi ele o opţiune pentru fermierii americani.

Cele mai comune trăsături modificate genetic sunt toleranţa la erbicide şi rezistenţa la insecte. În schimb, notează ERS, grâul, orezul, orzul, ovăzul, sorgul, arahidele şi floarea soarelui, printre altele, sunt cultivate în principal folosind material genetic convenţional. Potrivit estimărilor USDA, culturile biotehnologice au fost înfiinţate anul acesta pe 93% din suprafeţele cu porumb, 97% de soia şi 95% de bumbac.

Află mai multe date din raportul USDA aici: https://www.agriculture.com/gm-crops-grown-on-55-of-u-s-cropland-says-usda-7644573

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →