Şeful MADR: Uşa ministerului e deschisă pentru fermieri. Nu ştiu ce pot să ceară! - Revista Ferma
3 minute de citit

Şeful MADR: Uşa ministerului e deschisă pentru fermieri. Nu ştiu ce pot să ceară!

proteste ministru barbu Şeful MADR: Uşa ministerului e deschisă pentru fermieri. Nu ştiu ce pot să ceară!“Dacă fermierii protestatari vor să facă un grup şi să vină să discute problemele, uşa ministerului este deschisă. Problemele nu sunt numai la mine. Sunt probleme pe inspecţie tehnică, la Interne cu permisele, pe RCA. La Ministerul Agriculturii nu ştiu ce pot să ceară.”, a declarat vineri, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, pentru Agerpres.

Şeful MADR susţine că nu a primit până în prezent nicio solicitare din partea fermierilor care protestează de două zile în apropiere de Bucureşti, dar şi în ţară. „În momentul de faţă nimeni nu a venit, nicio o echipă de negociere, la Ministerul Agriculturii. Deocamdată nu s-a primit nicio solicitare, niciun membru al unei asociaţii nu şi-a asumat acest protest şi nici nu a venit să discute la Ministerul Agriculturii. Luni, la ora 12:00, avem discuţii pe revendicările asociaţiilor de fermieri, dar repet dacă fermierii protestatari vor să facă un grup şi să vină să discute problemele, uşa ministerului este deschisă. Problemele nu sunt numai la mine. Sunt probleme pe inspecţie tehnică, la Interne cu permisele, pe RCA. La Ministerul Agriculturii nu ştiu ce pot să ceară. Dăm 100 euro pe hectar, dăm sprijin pentru zootehnie, dăm sprijinul pe Ucraina, am subvenţionat acciza la motorină, am subvenţionat 50% din consumul de energie anul trecut, dar eu totuşi îi aştept să se constituie într-o comisie şi să vină să discute cu mine”, a spus Florin Barbu, în interviul acordat Agerpres.

Ministrul a ţinut să precizeze că nu se află şi nici nu s-a aflat la ski în Austria, ci în Prahova, alături de fermieri. A mai subliniat că i-a invitat la sediul instituţiei, luni,15 ianuarie 2024, pe reprezentanţii tuturor asociaţiilor de fermieri, ai procesatorilor şi ai retailerilor, pentru a discuta despre măsurile de sprijin şi a oferi soluţii de finanţare pentru toate situaţiile pe care le întâmpină în acest an agricol. „Sunt alături de fermierii noştri pentru a găsi cele mai bune soluţii la toate problemele lor, avem programe de sprijin în derulare pentru majoritatea sectoarelor din agricultură, pentru a ne asigura astfel că vom avea producţii de calitate”.

În urmă cu două zile, transportatorii şi fermierii au demarat un protest spontan, nemulţumiţi de accizele mari la motorină, preţurile RCA, importurile de cereale din Ucraina, dobânzile mari la creditare, dar şi de schimbările legislative intrate în vigoare de la 1 ianuarie.

La această oră sunt proteste în majoritatea zonelor din ţară: Oltenia, Banat, Ardeal, Moldova şi, desigur, în jurul Bucureştiului.

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →