Scarificarea este „sfântă”. Iată de ce! - Revista Ferma
1 minut de citit

Scarificarea este „sfântă”. Iată de ce!

De asemenea, obişnuieşte să discuiască. În anumite zone mai intră şi cu plugul, dar numai dacă e neapărată nevoie. Mai ales după recoltarea porumbului, când rezultă biomasă ce trebuie încorporată.
Ca orice fermier, are şi el anumite preferinţe când vine vorba de tehnica mecanizată. Este fan declarat Case IH, deţine cinci tractoare şi o combină care poartă însemnele constructorului american.

scarificarea 1_b

Soluri diverse, soluţii agrotehnice complexe

Structura terenurilor în zona de graniţă cu Ungaria, unde se află 40 la sută din suprafeţele sale, este foarte diversă. „Avem şi soluri grele, şi soluri sărăturate, spre Mureş, soluri nisipoase. Avem parcele în care se găsesc cinci microzone de sol cu caracteristici diferite, ca un puzzle. Agrotehnica e o mare provocare în condiţiile astea. Încercăm să găsim un compromis acceptabil pentru fiecare solă”, îmi mărturisea cel care este un adept al tehnologiei minimum till, şi nu de ieri de azi, de aproape 15 ani.

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →