Porumbul pierde la calitate din cauza umidităţii. Ce e de făcut! - Revista Ferma
2 minute de citit

Porumbul pierde la calitate din cauza umidităţii. Ce e de făcut!

Dacă în fermele mari, performanţa combinelor a redus pierderile la recoltat, ajustarea şi viteza de recoltare fiind reglate în mod corespunzător, în fermele mici şi la producătorii individuali au apărut unele probleme.

 cultura de porumb 2_b


Alternativa la uscarea costisitoare e simplă

Din cauza costului şi chiar a lipsei infrastructurii pentru uscare, fermierii caută să aducă recoltele la umiditatea dorită încă din timpul când plantele sunt în câmp. De aceea e importantă alegerea potrivită a hibrizilor.

Foto 2 Marcel Talmacel_b

”În scopul reducerii din câmp a umidităţii recoltei de porumb, hibrizii trebuie să fie adaptaţi climatului local, cu un potenţial ridicat de producţie, cu o bună vigoare mecanică, ratele de creştere şi de uscare trebuind să fie adaptate mediului lor, pentru ca fermierul să valorifice condiţiile favorabile de uscare corespunzătoare lunii septembrie. Şi, sigur, trebuie adăugate şi aspectele legate de calităţile agronomice ale hibrizilor, anul 2021 fiind unul în care toate cele amintite şi-au pus amprentele asupra producţiilor şi, implicit, asupra rezultatului economic din ferme”, arată specialistul nemţean Marcel Tălmăcel, Director DAJ Neamţ.

Click AICI şi vezi ce se întâmplă cu porumbul nerecoltat toamna!

un articol de

PETRONELA COTEA MIHAI

redactor Radio România Iaşi

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →