Planurile Sola pentru România - Revista Ferma
5 minute de citit

Planurile Sola pentru România

sola11 m Planurile Sola pentru România

Sola a semnat deja contracte de colaborare cu mai mulți dealeri importanți, prin intermediul cărora urmează să acopere întreg teritoriul României. În acest fel, fermierii vor putea găsi încă din această iarnă utilajele produse de către Grupul Sola în oferta unora din cei mai importanți dealeri locali, binecunoscuți pentru profesionalismul lor.

Istoria Sola a început în urmă cu mai bine de 60 de ani, Sola fiind o afacere de familie, ale cărei baze au fost puse de Andreu Solà Suarez într-o perioadă tulbure pentru Spania. Compania este cunoscută astăzi mai mult pentru semănătorile sale de precizie și de cereale, chiar dacă produce și mașini de distribuit îngrășăminte solide.

În urmă cu 15 ani a venit la conducerea companiei Jordi Sola, fiul fondatorului. El a reconfigurat semănătorile și a început extinderea mai puternică, devenind o companie internațională și un grup industrial care produce astăzi sub mai multe branduri. Astăzi, Grupul Sola este prezent în 40 de state, iar de peste 30 de ani este lider de piață în Spania, dar și în nordul Africii și Bulgaria. Fabricile Sola se întind pe 40.000 mp cu locații în Spania și Italia, iar peste jumătate din producție este vândută în afara Spaniei.

 

Strategie orientată către fermieri 

Grupul Sola vrea să le ofere fermierilor cele mai bune soluții, în funcție de nevoile lor. Pentru o bună intrare chiar de la început, bugetul de investiții este flexibil, de câteva sute de mii de euro.

Pentru România, Grupul Sola are planuri mari, pe care vrea să le implementeze cu ajutorul lui Marius Mitra, un nume cunoscut fermierilor de când lucra pentru un alt producător de utilaje.

Strategia de vânzări a Grupului Sola are particularitățile ei. “O dată la doi ani ne alegem câte trei piețe pe care să le dezvoltăm. Acum avem în vizor România, Republica Moldova si Ungaria”, spune Rafaelle Bartolini, directorul de export al grupului Sola. Vânzările directe, prin reprezentanță, se mai fac în Franța și Italia, piețe de volume mari. “Este o strategie pe care am adoptat-o deoarece vrem să dezvoltăm piața. Am devenit o companie mare și este nevoie de propria rețea de distribuție”, adaugă Bartolini.

Faptul că grupul Sola a pătruns pe piața din Rusia încă de acum zece ani este un avantaj, deoarece a creat mașini care se pretează acum și pentru piața din România.

Pentru primul an în România, grupul Sola și-a propus să dezvolte o rețea de parteneri care să fie cât mai aproape de nevoile fermierilor, dar și să vină cu utilaje de o calitate ridicată la un preț competitiv și cu finanțări cât mai accesibile pentru toți fermierii. “Vom concura cu nume mari. Vom avea o politică a noastră de a pătrunde pe piață, de a ne face cunoscuți. Avem nevoie și de timp, dar suntem convinși că fermierii vor vedea avantajele”, explică directorul de export al grupului Sola.

 

Pentru 2016, printre noutățile pregătite amintim semănătorile ghidate prin GPS, semănătorile cu lățimi mari de lucru (12 și 16 m), sistemul no tillage.

Motorul pentru piața din România va fi noua serie de semănători Prime Planter care sunt gama de vârf a uneia dintre mărcile grupului Sola, având la bază elementul Prosem K. “Sunt mașini puternice, cu care se pot lucra suprafețe mari, au tehnologie bună, au cadre puternice, sunt special concepute pentru piețe ca cea din România și acoperă toate nevoile fermierilor”, punctează Bartolini.

Cei care nu cunosc utilajele grupului Sola vor putea să le vadă și să se convingă vizavi de soliditatea lor, atât la dealeri, cât și la marile expoziții agricole, unde firma spaniolă va fi prezentă începând cu 2016. 

Pentru a veni și mai aproape de fermieri, grupul Sola va face și o serie de demonstrații în câmp. “Vom prezenta atât semănătorile de prășitoare cât și cele de păioase. Pentru fermierii mari dezvoltăm mașini speciale, pentru semănat și distribuție de îngrășăminte solide, lichide si microgranulate, de la 16 la 36 de rânduri. Vom aduce și vom promova sistemul de prelucrare a solului no tillage și minimum tillage”, a declarat Marius Mitra, reprezentantul Sola în România. 

 

Text și foto: SOLA România

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →