ORTUS. Protectorul legumelor în spațiile protejate - Revista Ferma
3 minute de citit

ORTUS. Protectorul legumelor în spațiile protejate

Atac de paianjen rosu comun Tetranychus urticae la ardei copy ORTUS. Protectorul legumelor în spațiile protejate
Atac de păianjen roșu comun (Tetranychus urticae) la ardei

Acaricidul ORTUS asigură controlul excelent asupra formelor mobile ale păianjenului roșu comun în spații protejate (larve și adulți), fiind instrumentul ideal pentru managementul dăunătorului.

Un dăunător mic, ce produce pagube mari

Plantele gazdă ale dăunătorului

Buruienile sau resturile vegetale de la baza plantelor sunt gazde perfecte pentru dăunător. De asemenea, culturile fertilizate în exces cu azot ajută la dezvoltarea acestuia, prin stimularea exagerată a noilor creșteri, care sunt surse preferate de hrană pentru păianjenul roșu comun.

Ce se întâmplă în stadiul avansat al infestării?

Având aparat bucal adaptat pentru înțepat și supt, Tetranychus urticae, în toate formele mobile, se hrănește cu sucul celular din țesutul vegetal. Frunzele atacate capătă consistență de pergament, cu pete clorotice, care, în timp, se necrozează, ducând la defoliere masivă. Fotosinteza este încetinită, iar transportul nutrienților în plantă este blocat. Florile atacate avortează și se usucă. Acesta este, de cele mai multe ori, un stadiu avansat al infestării.

ORTUS: Controlul eficient al păianjenului roșu comun

Acaricidul ORTUS se prezintă sub formă de suspensie concentrată și are la bază substanța activă fenpiroximat, 51,2 g/l. Acționează prin contact și prin ingestie asupra păianjenului roșu comun (Tetranychus urticae), având omologare la tomate, vinete, ardei și castraveți în spațiile protejate. Produsul afectează respirația celulară și inhibă producția de energie a dăunătorului. Datorită acțiunii de șoc, păianjenul roșu comun încetează să mai producă pagube în cultură la o zi după tratament.

MOMENTUL OPTIM DE APLICARE

ORTUS prezintă eficacitate ridicată, de lungă durată, fiind recomandat în doză de 1 l/ha, o dată pe sezon, pentru evitarea apariției fenomenului de rezistență, la avertizare, atunci când populația de acarieni atinge un PED de 3-5 forme mobile pe o frunză (larve, adulți). Echipamentul de stropit se va calibra astfel încât soluția de tratat să ajungă și în locurile mai greu accesibile, pentru o acoperire completă a plantei. Timpul de pauză până la recoltare este de 7 zile.

Utilizarea acaricidului împreună cu adjuvantul DESIGNER asigură o persistență și o aderență superioare ale substanței active pe frunză.

Click AICI şi află toate detaliile despre eficacitatea ridicată a fungicidului ORTUS!

Atac de paianjen rosu comun Tetranychus urticae la ardei copy ORTUS. Protectorul legumelor în spațiile protejate
Atac de păianjen roșu comun (Tetranychus urticae) la ardei
Atac de paianjen rosu comun la tomate copy ORTUS. Protectorul legumelor în spațiile protejate
Atac de păianjen roșu comun la tomate
Atac de paianjen rosu comun la vinete. Sursa foto AdobeStock copy ORTUS. Protectorul legumelor în spațiile protejate
Atac de păianjen roșu comun la vinete. Sursa foto: AdobeStock
Atac de paianjen rosu comun la castraveti. Sursa foto AdobeStock copy ORTUS. Protectorul legumelor în spațiile protejate
Atac de păianjen roșu comun la castraveți. Sursa foto: AdobeStock
Paianjenul rosu comun Tetranychus urticae ORTUS. Protectorul legumelor în spațiile protejate
Păianjenul roșu comun (Tetranychus urticae)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →