Nou proiect Vest Tract, o nouă reuşită - Revista Ferma
7 minute de citit

Nou proiect Vest Tract, o nouă reuşită

Demararea proiectului s-a făcut la sfârşitul anului 2017. „Practic, în decembrie am bătut palma şi acum, în aprilie, avem toate utilajele. Ne-am dorit o serie completă de utilaje şi cum am mai lucrat şi în trecut cu Vest Tract am hotărât să continuăm această colaborare. Ei sunt aproape de noi şi ori de cât ori am avut nevoie, ne-au ajutat”, ne-a declarat Emil Mărcuş. Proiectul s-a făcut cu finanţare 90% prin fonduri europene şi suportul financiar al Băncii Transilvania.

Andor Olah la sediul Vest Tract

Societatea Lima Agro Center deţine 70 ha iar membrii familiei Mărcuş lucrează, în total, peste 140 ha. Planul de cultură cuprinde grâu, porumb, floarea soarelui, dar şi legume pe cca 15 ha: cartofi, ceapă, usturoi şi varză de toamnă. În acest an sunt în cultură 35 ha grâu, 20 ha floarea soarelui şi alte 30 ha cu porumb. „Producţiile de anul trecut nu au fost foarte mari, am avut numai cca 6 tone porumb/ha, în condiţiile în care la noi producţia a fost constant de peste 10 tone porumb/ha. A fost un an greu şi lipsa utilajelor s-a văzut. Acum avem un tractor McCormick nou, încărcător telescopic şi gama de utilaje cu care vom putea efectua toate lucrările din fermă. Alături de tractorul McCormick care are un raport bun calitate/preţ am ales şi încărcătorul telescopic Dieci care este o maşină multifuncţională: are priză de putere şi tiranţi pe spate, practic poate fi folosit pentru lucrări în câmp, spre exemplu pentru o presă de balotat sau un alt utilaj uşor. Recomandăm şi altor agricultori să lucreze cu companiile furnizoare de utilaje care sunt apropiate de fermele lor”, a afirmat Emil Mărcuş.
Valoarea totală a proiectului accesat de societatea Lima Agro Center este de 493.000 Euro şi cuprinde achiziţia a 14 utilaje, printre care un tractor McCormick X 7.680 A T3 Premium şi încărcător telescopic Dieci AGRITCH 35.7. Lista utilajelor achiziţionate a cuprins şi mai multe utilaje Maschio Gaspardo: plug Lelio M 4+1 D 95, freza G 3000 PACKER 500, combinatorul Sandokan 500, semănătoarea pentru prăşitoare MTR 6 R Micro + Ferti, semănătoarea pentru păioase Nina 400 DS 31 R, presa de balotat ENTRY 120 (Pick up 200 cm); maşina de erbicidat Unigreen CAMPO 32 P A624/A 400 R48, disc Agro Masz BTC 50, tăvălug Güttler PW 640 OFFSET, maşina de împrăştiat îngrăşăminte Agrex FERTI S 2400 PROFI, tocătoarea Zanon TS TWIN 460 şi remorca Umega GPP 23.

Tractorul McCormick
Modelul X7.680A T3 PREMIUM face parte din gama de vârf a tractoarelor McCormick şi este echipat cu un motor Beta Power de 188 CP, 6 cilindri şi o capacitate cilindrică de 6700 cmc.
Alte dotări tehnice: transmisia Power Shift, cutia de viteze 40/40 faţă/spate, sitemul de frânare independent faţă şi spate, priza de putere electro hidraulică PTO 540/1000/540E/1000E şi diferenţial electrohidraulic cu tracţiune 4×4, permit utilizarea tractorului în cele mai bune condiţii, atât la lucru greu în câmp cât şi pentru lucrările curente din fermă.
Cabina Comfort este dotată cu aer condiţionat, scaun pivotant cu suspensie pe aer, autoreglabil pe înălţime, alături de monitorul de lucru de 12 inch permit o bună manevrabilitate şi uşurinţă în conducere.

Încărcătorul Dieci
Cealaltă piesă de bază din proiect o reprezintă încărcătorul telescopic DIECI model AGRI TECH 35.7 VS EVO 2, care a capacitatea maximă de ridicare 3,5 tone la 7 metri, un motor FPT cu o putere nominală 96kW/ rpm (130 CP), Tier 4i/Stage 3B, 4 cilindri, Turbo.
Încărcătorul Dieci este dotat cu transmisie hidrostatică, cutie cu două viteze servocomandate, înversor electrohidraulic, viteza maximă 40 km/h, pompă hidraulică de 170 litri/min, 240 bari.
Distribuitorul hidraulic cu joystick 4 în 1 cu comenzi servo electro-hidraulice, priza de putere spate şi tiranţii spate sunt alte dotări care completează funcţia clasică a unui încărcător şi îl transformă într-un utilaj multifuncţional.

Portofoliul de utilaje Vest Tract
Firma Vest Tract, cu sediul în Beregsău Mare, judeţul Timiş este importator McCormick pentru 13 judeţe din vestul şi centrul ţării. Pentru Vest Tract, parteneriatul cu McCormick care funcţionează foarte bine este şi cel mai important. Anul trecut, Vest Tract a vândut 25 de tractoare McCormick iar anul acesta este planificată comercializarea a cca 50 de unităţi. „Sezonul a început foarte bine, astfel că deja în luna aprilie am comandat peste 25 de tractoare din care cca 20 sunt deja contractate. Lucrăm cu un stoc foarte mare de utilaje, tot timpul încercăm să anticipăm şi să comandăm pentru a avea stoc permanent. Piaţa de azi asta cere, să ai utilaje şi tractoare în stoc. Fermierii îşi doresc un termen de livrare cât mai scurt”, ne-a declarat Andor Olah, director vânzări Vest Tract.
Anul trecut compania a avut o cifră totală de afaceri de aproape 6 milioane euro iar planul pentru acesta este acela de a ajunge la 7 milioane euro, prin vânzarea a cca 50 tractoare, 10-12 încărcătoare frontale Dieci, precum şi gama completă de utilaje pentru prelucrarea solului, semănat şi recoltat furaje. Astfel, alături de parteneriatul cu McCormick şi Dieci – pentru care Vest Tract este importator exclusiv pentru zona de vest şi centrul ţării, „compania a mai vândut anul trecut peste 500 de utilaje Maschio Gaspardo (valoric aproape 4 milioane de euro) şi suntem, cu siguranţă, unul dintre vânzătorii de top pentru acest brand în România. De asemenea, avem o foarte bună colaborare cu alţi producători de renume cum sunt Zanon, Capello – producătorul de headere pentru porumb şi floarea soarelui, Tume – producătorul finlandez de semănători directe în mirişte, remorcile Umega (Lituania), semănătorile Sola, precum şi produsele oferite de Irum, Mecanica Ceahlău şi Agro Masz (Polonia). Oferim o gamă completă de produse, suntem bine acoperiţi în toate sectoarele. Aş dori să remarc în special colaborarea cu producătorul lituanian Umega, ale cărui remorci pentru cereale cu autodescărcare au o calitate premium”, a mai adăugat Andor Olah.
În ultimul an echipa Vest Tract a crescut foarte mult, atât departamentul comercial cât şi cel de piese de schimb şi suportul logistic. Acum sunt şapte oameni în echipa de service, condusă de Marian Neagu şi şapte Area manageri care sunt permanent pe teren. Departamentul de piese de schimb, condus de Ciprian Giurgiu şi activitatea de service au fost activităţile de bază încă de la înfiinţarea companiei. Pentru anul acesta sunt planificate modernizarea depozitului şi a magaziei de piese de schimb. De asemenea, a fost mărit şi departamentul finaciar, achiziţii şi logistică deoarece se lucrează mult la dosarele de finanţare, atât pentru proiectele cu fonduri europene cât şi pentru vânzările directe.
Anul trecut a fost deschis un punct de lucru de lucru de la Galicea Mare, în judeţul Dolj, unde sunt expuse utilaje şi există o echipă de vânzări şi service. Urmează a fi construit un nou punct de lucru în Biharia (jud. Bihor), pentru care a fost deja achiziţionat terenul şi mai este planificată deschiderea unui al patrulea punct de lucru în centrul ţării, pentru judeţele Cluj, Alba şi Mureş.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 8/213 (ediţia 1-14 mai 2018)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →