Lotul ce va fi vizitat cu ocazia „Zilei porumbului” va fi recoltat imediat după evenimentul din 14 septembrie, în timp ce lotul care stă la baza tabelelor cu rezultate care va fi înmânat fiecărui participant la eveniment a fost deja recoltat, cântărit şi parafat conform STAS, în prezenţa reprezentaţilor firmelor care au hibrizi cultivaţi la Orezu.
Din cele relatate de Nicolae Sitaru se pare că hibrizii MONSANTO ar fi în vârful piramidei anul acesta, dar rezultatele câmpului sunt destul de apropiate. PIONEER are aceeaşi constanţă în rezultatele obţinute de toţi hibrizii lor. IF Porumbeni a participat şi anul acesta la Ziua Porumbului cu rezultate bune.
Elemente tehnologice
Tehnologia aplicată a fost unitară în lot, fără a se depăşi cele 170 kg N substanţă activă iar planta premergătoare a fost grâul. S-a semănat pe 4-5 aprilie iar regimul pluviometric a fost bun (422 l/ mp în intervalul februarie – septembrie).
Ca în fiecare an, BAYER a asigurat tratamentele pentru ca lanul să fie sănătos şi curat. Nu s-au folosit tratamente în vegetaţie cu fungicide şi insecticide.
Producţiile obţinute sunt la un nivel ridicat ceea ce poate fi un motiv în plus să participaţi la „Ziua porumbului”, evenimentul care reuneşte, la fiecare ediţie, cei mai mulţi fermieri prezenţi în câmp.
Nicolae Sitaru vă aşteaptă mâine dimineaţă, de la ora 10, să vă bucuraţi alături de el şi de invitaţii săi, de generozitatea pământului combinată cu randamentul hibrizilor şi priceperea tehnologului. Va fi prezent şi Petre Daea, ministrul Agriculturii.