NHR pune tehnica modernă la dispoziţia fermierilor - Revista Ferma
6 minute de citit

NHR pune tehnica modernă la dispoziţia fermierilor

La stand l-am surprins pe Florin Neacşu, directorul general adjunct al companiei, aflat într-o fereastră de timp şi răsfoind revista Utilaje Agricole. A fost un prilej numai bun pentru o abordare gazetărească.
„Avem un stand relativ mare la acest târg. În fiecare an am căutat să venim cu câteva modele mai noi sau cu câte ceva mai reprezentativ pentru firma noastră, cu atât mai mult cu cât în zonă suntem prezenţi de aproape 20 de ani şi avem o filială la Ovidiu, cu echipă de vânzări, unde oferim service şi piese de schimb. Colegii de aici doresc să fie prezenţi la târg pentru că este o posibilitate în plus de a ne reîntâlni cu clienţii noştri, de a discuta şi cu alţi viitori parteneri şi de a le prezenta noutăţile”, ne-a declarat Florin Neacşu.

Florin Neacsu

Vedetele standului: tractoarele Deutz-Fahr cu transmisie variabilă continuă
Specialistul a prezentat în detaliu tehnica expusă, evidenţiind, fireşte, noutăţile. „Avem o gamă de tractoare de la 100 până la 340 CP, mare parte dintre ele (150-340 CP) fiind construite în noua fabrică din Germania. Prezentăm aici un tractor de 165 CP, ediţie specială, realizat de firma germană Deutz-Fahr ca un cadou pentru fermierii din România, în semn de apreciere a profesionalismului lor şi a bunei colaborări cu NHR Agropartners. E un tractor în ediţie limitată, vor fi numai 60 de bucăţi, cu o culoare specială – un maro-cupru metalizat şi care are şi un abţibild aplicat cu tricolorul românesc pe el. Acest tractor va fi disponibil doar în România şi doar în anul 2018. Noi îi spunem ediţia Centenar, pentru a marca Centenarul Unirii”, a precizat Florin Neacşu.
Vedetele standului au fost tractoarele speciale marca Deutz-Fahr 6165 PowerShift Special Edition, realizate în Germania, în cea mai modernă fabrică de tractoare din Europa, drept răsplată pentru buna colaborare a Grupului SDF (Same Deutz Fahr) cu NHR Agropartners. La fel de apreciate sunt modelele 7250 şi 9340 Warrior cu transmisie variabilă continuă, ce uşurează munca operatorului şi creşte eficienţa lucrărilor. Noile modele dispun de elemente suplimentare faţă de versiunea standard: faruri cu leduri, sistem de autoghidare integrat, monitor, control automat al temperaturii din cabină etc. Pentru a le demonstra fiabilitatea, modelele speciale beneficiază de garanţie extinsă: trei ani sau 3.000 ore de funcţionare.

Combina autopropulsată de recoltat struguri culege… viticultorii!
„Avem expusă o combină seria 7205, promovată intens în cei doi-trei ani de când ne ocupăm de Deutz-Fahr. Anul trecut au avut un succes deosebit pe piaţa în România, reuşind să depăşim de trei ori mai multe vânzări decât se făceau înainte de a prelua noi marca germană.
La stand, am adus şi o combină de recoltat struguri de la Gregoire (care face parte din Grupul Deutz- Fahr). Maşina dotată cu motor Deutz lucrează în plantaţiile viticole româneşti; avem mai mult de zece combine în podgoria Jidvei, mai sunt şi la Avereşti, la Ostrovit, la Murfatlar”, ne-a declarat directorul adjunct al NHR.
De altfel, combina autopropulsată este destul de cunoscută şi lucrează foarte bine în România. În zona Dobrogei, sunt oameni deosebit de interesaţi de această maşină de recoltat struguri, pentru că este din ce în ce mai greu de găsit forţă de muncă manuală iar o astfel de combină poate înlocui 100-120 de oameni. Nu mai vorbim că maşina recoltează selectiv doar boabele coapte, fără partea verde, ciorchinele, boabele verzi sau cele mucegăite, asigurând condiţii pentru o calitate optimă a producţie viti-vinicole.

Noutate în România: maşina autopropulsată Hardi
„De asemenea, avem pentru prima dată în România o maşină autopropulsată de efectuat tratamente fitosanitare, de la firma Hardi, pe care noi o reprezentăm de mai mulţi ani. Este o maşină cu rampă de 28 de metri, din aluminiu, montată în faţa cabinei. Suntem oarecum în perioada de testare a interesului fermierilor pentru această maşină; fiind prima dată cu ea în România, suntem curioşi cum o privesc producătorii agricoli români.
De la firma Bogballe din Danemarca avem o maşină pentru împrăştiat îngrăşăminte chimice, cu sistem de cântărire, o variantă modernă care a fost lansată la Târgul de la Hanovra anul trecut şi iată că şi fermierii români beneficiază de acest model începând din anul acesta.
Apoi expunem semănătoarea de plante prăşitoare Sfoggia, pe 8 rânduri cu brăzdare cu discuri şi cu sistem de monitorizare a debitului de boabe pe rând şi de administrat îngrăşăminte. De asemenea, avem câteva echipamente de prelucrat solul, de la firma Poettinger. Am încercat să aducem câteva maşini care ar prezenta interes pentru această zonă”, a concluzionat Florin Neacşu.
În general, participarea companiei NHR Agropartners la Târgul de la Constanţa a fost considerată drept un succes de către directorul adjunct al companiei, pentru că discuţiile cu clienţii s-au concretizat în semnarea câtorva contracte de vânzare.

„UTILAJE AGRICOLE” – O REVISTĂ NECESARĂ, EDITATĂ DE O INSTITUŢIE DE PRESĂ NEUTRĂ!”
Aşa cum am relatat, directorul adjunct al NHR Agropartners avea în mână revista Utilaje Agricole. Nu mi-am putut stăpâni curiozitatea şi i-am consultat părerea. „M-am bucurat să văd noua apariţie a revistei Utilaje Agricole. Observ că este o schimbare radicală faţă de formatul vechi. Era necesar pe piaţa din România, pentru că revista prezintă o serie de informaţii foarte utile despre o gamă largă de tractoare şi maşini agricole, care sunt furnizate de o instituţie de presă neutră, adică nu este părtinitoare. Să spunem că se face o anumită reclamă unui produs sau altuia, asta pe de o parte, şi sunt prezentate în detaliu o serie de caracteristici ale unui număr foarte mare de utilaje.
De asemenea, sunt presărate nişte informaţii despre anumite activităţi sau anumite oferte ale firmelor care comercializează utilaje agricole în România, iar – foarte util pentru cititori – sunt prezentate şi alte informaţii.
Îmi place formatul nou, dar care menţine ştacheta cu care suntem obişnuiţi, de fapt, de la revista FERMA, la înălţime!”, ne-a declarat Florin Neacşu.

Florin Neacşu: „Şi formatul revistei UTILAJE AGRICOLE, şi modul cum arată sunt atractive, precum şi faptul că sunt prezentate utilaje de la multe mărci, cu descrieri, cu explicaţii şi cu expunerea detaliată a caracteristicilor tehnice. În plus, nu se poate acuza de un parti-pris, pentru că este o firmă total independentă; nu este ceva care ar fi propus de producători sau de utilizatori, de comercianţi, deci este foarte credibilă, mi se pare o revistă bună. La cât mai multe ediţii!”

Un articol publicat în revista Ferma nr. 10/215 (ediţia 1-14 iunie 2018)

 

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →