Managementul fermei cu Smart Technology de la BASF - Revista Ferma
3 minute de citit

Managementul fermei cu Smart Technology de la BASF

Managementul fermei cu Smart Technology de la BASF Managementul fermei cu Smart Technology de la BASF

Acum fermierii au un nou aliat de încredere în prevenirea pierderilor provocate de agenții patogeni la culturile legumicole. Managementul fermei este mai simplu cu ajutorul Smart Technology de la BASF.

Experții BASF vin în ajutorul fermierilor cu Smart Technology, noul aliat de încredere în prevenirea pierderilor provocate de agenții patogeni la culturile legumicole. Smart Technology este programul inteligent de la BASF ce le oferă fermierilor o serie de beneficii pentru culturile horticole.

Icon Managementul fermei cu Smart Technology de la BASF

Simplificarea managementului fermei cu Smart Technology

Managementul fermei poate deveni mai simplu de făcut atunci când există un plan de activități bine structurat, care să cuprindă toate etapele necesare în legumicultură, la început de sezon. Iată ce trebuie planificat și făcut în această perioadă a anului.

  1. Pregătirea terenului

Primul pas în planul de activități agricole reprezintă pregătirea terenului. Înțelegem aici totalitatea lucrărilor aplicate pentru afânarea corespunzătoare a solului.

  1. Pregătirea spațiului protejat și dezinfectarea

Culturile înființate în spații protejate trebuie să aibă condiții corespunzătoare pentru a preveni dezvoltarea agenților patogeni. Solul trebuie curățat de resturile culturilor anterioare.

  1. Creați-vă planul de combatere

Planul de combatere a agenților patogeni trebuie să ia în calcul, pe cât posibil, combaterea integrată a acestora, folosind toate metodele de combatere: chimică (produse de protecția plantelor), agrotehnică (lucrări agrotehnice), fizică (sterilizarea echipamentelor, folosirea de plase, de folie de mulcire etc) și biologică (folosirea de organisme vii pentru combaterea bolilor și dăunătorilor), pentru a nu depăși pragurile economice de dăunare.

  1. Achiziția de inputuri

Gestionarea inputurilor este esențială în legumicultură. Este și activitatea care trebuie planificată din timp, pentru a nu risca să rămâneți fără materiale de calitate.

  1. Elaborați planul de fertilizare

Planul tehnologic de fertilizare trebuie să țină cont de: tipul de sol și profilul acestuia, rezerva existentă de nutrienți, tipul de cultură și necesarul de nutrienți pentru cultura respectivă.

  1. Pregătirea răsadurilor

Producerea răsadurilor trebuie făcută în spații special amenajate. Semănarea se poate face în răsadnițe, în substrat afânat și bine nivelat. Atenție la udare, asigurarea unei temperaturi optime și la fertilizarea răsadurilor, respectiv la repicare.

  1. Plantarea răsadurilor

Asigurați-vă înainte de plantare că răsadurile sunt puternice și nu au simptome de boli. Răsadurile pregătite de plantare trebuie să fie viguroase, groase, cu internodii scurte și rădăcini bine dezvoltate.

  1. Lucrările agrotehnice după plantare

Odată plantate răsadurile, este nevoie să ne asigurăm că umiditatea este suficientă, nivelul de nutrienți este optim și este asigurată protecția împotriva buruienilor, bolilor și dăunătorilor.

Cu o abordare organizată și atentă la detalii, gestionarea activităților în fermă va deveni mai simplă, mai eficientă și mai competitivă.

SMART Technology LOGO 2021 Managementul fermei cu Smart Technology de la BASF

un articol de BASF

www.agriculture.basf.com

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →