Magnum AFS Connect aduce un nou nivel în monitorizarea şi gestionarea datelor, precum şi noi standarde de confort în cabină.
După trei decenii de la lansarea primei serii şi mai mult de 150.000 de unităţi care lucrează acum în întreaga lume, Case IH a lansat cea de-a şaptea generaţie a emblematicului său tractor convenţional – Magnum AFS Connect. Modificările evidente din exterior includ o cabină cu un design nou şi un nou sistem de iluminare. Dar cele mai importante îmbunătăţiri sunt în interiorul cabinei şi al tractorului în sine. Aşa cum o spune şi noua sa denumire, Magnum AFS Connect este o maşină care ajută operatorul şi proprietarul să gestioneze operaţiunile agricole cu un nivel ridicat de precizie.
AFS Connect: transfer şi înregistrare instantanee a datelor
Prin acest nou proiect, departamentul de cercetare-dezvoltare al Case IH şi-a propus să înţeleagă şi să răspundă la feedback-ul clienţilor de astăzi ai acestei clase de putere şi dimensiune a tractorului.
Magnum AFS Connect promovează potenţialul unei noi tehnologii de precizie într-un mod care să păstreze uşurinţa de funcţionare chiar şi pentru cei care pot fi mai puţin atenţi la tehnologie. Sistemul AFS Connect recunoaşte importanţa datelor pentru fermierii de astăzi. El cuprinde nu doar date de exploatare, cum ar fi locaţia maşinilor, performanţa lor şi ceea ce pot necesita în ceea ce priveşte aprovizionarea, cum ar fi combustibilul, ci şi date, cum ar fi înregistrările de teren – zona lucrată şi ratele de aplicare a îngrăşămintelor, de exemplu. Toate aceste informaţii pot fi acum înregistrate şi transferate în siguranţă, în timp real, în mişcare, cu ajutorul tehnologiei telematice AFS Connect din noile modele Magnum. Drept urmare, noile tractoare permit proprietarilor şi operatorilor să ajusteze, să gestioneze, să monitorizeze şi să transfere datele aşa cum doresc.
„Noua serie Magnum reprezintă o înnoire fundamentală a tot ceea ce înseamnă concept de control: o cabină nouă, care are un monitor nou pe care se vizualizează funcţiile esenţiale ale tractorului. Cotiera (armrest-ul) tipică pentru Case IH, la Magnum a fost reînnoită în mod fundamental, dar oferă aceleaşi funcţionalităţi pe care clienţii noştri le cunosc deja, iar ecranul şi sistemul de vizualizare/interfaţa pentru utilizator sunt şi ele cu totul noi. Noul sistem de control are ca date fundamentale posibilitatea de a personaliza tractorul până în cele mai mici detalii. Se pot personaliza funcţiile de control hidraulic, butoanele disponibile pe multicontroler, care are şi el la rândul lui o formă cu totul nouă; în esenţă, avem aceleaşi funcţionalităţi pe care le cunoaştem de la armrestul tipic pentru Case IH, cât şi o serie de noi funcţionalităţi foarte uşor de identificat şi de utilizat pentru clienţii tipici Case IH, dar şi pentru clienţii noi”, ne-a declarat Mihai Luca, trainer Case IH.
Combinele Axial Flow – noutăţi pentru 2020
Case IH a pregătit numeroase noutăţi în domeniul recoltării: noua gamă de combine Axial Flow seria 150 şi actualizări pentru seria 250 Axial-Flow.
Trei noi modele de combine ale seriei 150 Axial-Flow vor înlocui versiunile seriei 140. Noile combine 5150, 6150 şi 7150 Axial-Flow sunt dotate cu motoare industriale FPT care respectă reglementările privind emisiile de gaze, etapa V, cu puteri de 278, 333 şi 380 CP. Modelul 7150, vârful de gamă al seriei 150, are o putere maximă de 460 CP, permiţând atât o putere suplimentară în timpul descărcării, cât şi o viteză de recoltare constantă pentru a obţine o productivitate mai mare în diferite condiţii ale culturilor agricole. Motoarele folosesc sistemul catalitic selectiv Hi-eSCR, brevetat FPT, de tratare post-evacuare a gazelor, care nu impune penalităţi pentru consumul de combustibil sau puterea de energie.
Noua serie de combine 150 Axial-Flow pot fi echipate cu anvelope IF800 / 65 R32 pentru a reduce la minimum presiunea la sol. Astfel, seria Axial-Flow 150, dotată cu această opţiune, are o lăţime totală care nu depăşeşte 3,5 m, ceea ce permite rularea în continuare uşor şi în siguranţă pe drumurile înguste.
Livrările europene de combine Case IH seria Axial-Flow 150 vor începe în martie 2020.
Puma de 185-240 CP
Noile tractoare Puma de 185-240CP beneficiază de tehnologia Hi-eCRCR, de intervale de service extinse şi de upgrade-uri de funcţionare. Aceste îmbunătăţiri ale sistemului ajută la îndeplinirea celor mai recente reglementări privind emisiile. De asemenea, timpul de oprire redus datorită unor perioade mai lungi între schimburile de ulei de motor reduce costurile de întreţinere.
Versiunile cu Multicontroller şi cu un nou meniu de configurare rapidă pentru monitorul AFS Pro 700 sunt disponibile acum pe toate modelele. Ca şi până acum, există patru modele din gamă: trei cu 185, 200 şi 220 CP, disponibile în specificaţiile multicontroller cu PowerDrive full powerhift sau cu transmisie continuă variabilă CVXDrive, iar al patrulea model, Puma 240, este echipat standard cu CVXDrive.
Case IH Vestrum CVXDrive – motoare eficiente, puternice şi curate
Noul Case IH Vestrum CVXDrive combină caracteristicile mari ale tractorului, cu specificaţii premium, dimensiuni compacte şi uşurinţa de utilizare a unui tractor cu patru cilindri, cu tehnologia avansată şi confortul găsit pe modelele mai mari ale companiei.
Cele patru noi modele Vestrum de la Case IH, cu puteri de la 100-140 CP, lansate la SIMA 2019, au câştigat premiul „Maşina Anului 2019” din categoria tractoare de dimensiuni medii.
Noua gamă include şi primul tractor Case IH din clasa de 100 CP care încorporează popularul sistem de transmisie CVXDrive şi gestionarea automată a productivităţii (APM), cu variaţie continuă, care contribuie la o mai mare eficienţă operaţională şi la economia de combustibil.
Vestrum CVXDrive se încadrează în gama Case IH între modelele Luxxum, de la 100-120 CP şi 115-145 CP la tractoare Maxxum. Indicativele modelelor Vestrum 100 CVXDrive, Vestrum 110 CVXDrive, Vestrum 120 CVXDrive şi Vestrum 130 CVXDrive indică puterea nominală a motorului la 2.200 rpm, în timp ce puterile maxime de 110, 120, 130 şi 140 CP sunt dezvoltate de la 1.700 la 1.900 rpm.
Vestrum CVXDrive este alimentat de un motor FPT de 4,5 litri, cu patru cilindri, care respectă cele mai recente standarde UE privind emisiile din etapa a V-a.
Cu informaţii tehnice detaliate despre Magnum AFS Connect, seriile de combine Axial Flow 150 şi 250, tractoarele Case IH Vestrum CVXDrive şi Puma de 185-240 CP şi presele de balotat de mare capacitate LB4 XL, vom reveni în numerele viitoare ale revistei Ferma.
ACTUALIZĂRI LA MODELELE AXIAL-FLOW 250
Combinele Case IH seria Axial-Flow 250 au primit mai multe dotări suplimentere: o opţiune de alimentare – elevator cu o capacitate de ridicare mai mare, permiţând manevrarea uşoară a hederelor mai mari. Noul elevator cu o capacitate de 6.000 kg este completat de o tracţiune mai mare, pentru se asigura că hederele de porumb cu 18 rânduri pot fi alimentate cu uşurinţă.
Una dintre caracteristicile cheie introduse la lansarea combinelor Axial-Flow 250 a fost automatizarea AFS Harvest Command™, care ajută operatorul să obţină un rezultatul dorit selectând o preferinţă, cum ar fi un nivel de pierderi, calitatea seminţelor, capacitate constantă sau capacitate maximă de recoltare, maşina reglează automat toate elementele combinate necesare pentru a atinge scopul dorit. Modelele Axial-Flow din seria 250 cu comandă de recoltare AFS beneficiază acum de setări iniţiale îmbunătăţite, care ajută maşina să optimizeze mai rapid setările ideale pentru a atinge ţinta stabilită de operator, ceea ce creşte productivitatea.
MAGNUM AFS CONNECT
Gama pentru piaţa europeană cuprinde următoarele modele: Magnum 280, Magnum 310, Magnum 340, Magnum 380 şi Magnum 400 – cu puteri maxime de 351, 382, 409 şi 435 CP. Magnum 400 este disponibil doar cu transmisie 21/5 PowerDrive, oferind o viteză de 40 şi 50 km/h la o turaţie redusă a motorului. Toate modelele dispun de un motor turbo FPT Industrial Cursor 9, cu o capacitate de 8,7 litri, cu 6 cilindri, care utilizează cea mai nouă tehnologie FPT Hi-eSCR2 pentru a respecta legislaţia UE privind emisiile din etapa V.
Modelele 340, 380 şi 400 pot fi livrate în configuraţia Rowtrac – cu şenile spate. Tractoarele au o capacitate de ridicare spate de până la 11.700 kg, iar capacitatea de ridicare a cârligului din faţă, unde este montat, este de 4.090 kg.
Articol publicat în revista Ferma nr. 16/243 (ediţia 15-30 septembrie 2019)