Dacă locul I a fost adjudecat de un fermier mai copt, Mihai Dobrică, locurileal doilea şi al treilea au revenit tinerilor fermieri Dragoş Marinescu şi Claudiu Iliuţă (cel în a cărui fermă, SC Ildu, a fost şi lotul competiţiei).
Hibridul adus pe prima treaptă a podiumului profitului de Mihai Dobrică, Marquesa CL, este regăsit şi pe ultima treaptă a clasamentului, dar şi la mijlocul clasamentului. Ceea ce arată clar că echilibrarea costurilor şi abordarea tehnologică este la fel de importantă ca şi genetica în sine.
Cea mai slabă producţie (2,871 t/ha) a ocupat în final poziţia a 6 – a în clasamentul pe criteriul profitului net obţinut.
Acest gen de concurs aduce concluzii de folosit pentru toţi cei implicaţi şi nu numai. Genetica vine cu un aport clar, dovadă că Puntasol CL (cu sloganul „umple carul”) a ocupat locurile al doilea şi al treilea (între locul 2 şi 3 diferenţa de producţie cu acelaşi hibrid a fost de aproape 500 kg, iar la profit de doar 140 de lei), dar contează la fel de mult inputurile utilizate şi atenţia la costul cu acestea.
Producţia a fost afectată de semănarea târzie (Mihai Miriţescu, directorul general Saaten Union, aprecia o depreciere cu circa 30 % din această cauză) dar, mai ales, de precipitaţiile foarte slabe căzute pe parcursul vegetaţiei.
Dar, pe larg despre competiţie, câştigători şi planuri de viitor în revista Ferma.