DLG (Societatea Germană de Agricultură) a primit în total peste 320 de noutăți în concursul pentru inovații. Două dintre acestea au primit medalii de aur:
CEMOS AUTO THRESHING – sistem automat de treierat pentru combine CLAAS
În prezent, operatorii de pe combinele de recoltat cereale păioase trebuie, în permanență, să regleze, în funcție de cultura şi de starea lanului, parametrii de lucru ai aparatelor de treierat şi să mențină continuu un nivel optim al raporturilor între aceştia. Este vorba de turaţia bătătorului, de distanţa dintre bătător şi contrabătător, de debitul de material care intră în aparatul de treierat, toate corelate cu procentul de boabe sparte, spice netreierate şi necesarul de putere la antrenarea bătătorului. Unii operatori consideră că această complexitate este prea dificilă pentru a se conforma și pentru a găsi o variantă optimă, prin urmare o reglare perfectă este dificilă pentru o corelare perfectă cu condițiile de lucru.
Cemos Auto Threshing este primul sistem care reglează în mod automat aparatul de treierat transversal şi hibrid de pe combine. Astfel, contribuie semnificativ la optimizarea indicilor calitativi de lucru și a performanței aparatului de treierat. În funcție de strategia dorită şi aleasă în sistem de către operator, acesta stabilește turația bătătorului și distanța dintre bătător şi contrabătător, în funcție de factorii de influență la recoltare. Prin intermediul unui sistem complex de comunicație între elementele de preluare a datelor şi cele de execuție se controlează întregul flux de material în combină, precum şi sistemele de curățire, de separare şi de transport.
Prin sistemul Auto Threshing, care pentru prima dată realizează treierarea automatizată, firma Claas aduce primul sistem de recoltare complet automatizată la combinele de recoltat cereale. Cu ajutorul acestui sistem, utilizatorii nu mai trebuie să știe ce reglări trebuie să facă pentru a obține rezultatele dorite, trebuie doar să aleagă modul de lucru la recoltare care este apoi folosit de sistemul de auto-învățare pentru a optimiza toți parametrii. Această tehnologie inovatoare de automatizare permite combinelor să recolteze în mod continuu, cu o eficiență maximă, cu indici de calitate crescuti şi consumuri energetice minime.
Citiți detalii despre CEMOS AUTO THRESHING și despre cele patru medalii de argint obținute de Claas la Agritechnica 2017 în revista Ferma, ediția 1-14 octombrie 2017.
Stalk Buster – KEMPER
Deoarece sfredelitorul porumbului s-a răspândit în urmă cu aproximativ 15 ani, el este cel mai important dăunător la cultura de porumb pentru siloz. Efectul său dăunător este evident în pierderea de productivitate, cât și de calitate. În plus față de insecticide și agenți biologici, una dintre principalele strategii de control este o tocare a miriştii de porumb imediat după recoltare.
Kemper Stalk Buster, dezvoltat împreună cu John Deere, este prima tehnologie de tocare a miriștii integrate la hederele de recoltat porumb pentru siloz. Este singura soluție de pe piață care toacă tulpinile de porumb înainte ca acestea să fie tasate de mașină sau de mijloacele de transport. Prin distrugerea resturilor vegetale din miriște la recoltat siloz de porumb se reduce foarte mult pericolul de dezvoltare a unor noi generații de dăunători în sezonul agricol următor. Dispozitivul de tocare integrat necesită o putere relativ scăzută şi are o greutate relativ mică. În plus, nu impune restricții pentru transportul pe drumurile publice. Kemper StalkBuster este o soluție tehnică care are o valoare practică, economică și ecologică foarte mare.
AGRITECHNICA 2017
Toate noutățile vor fi expuse la Agritechnica 2017, care se desfășoară în perioada 12-18 noiembrie 2017, la Hanovra. Mai mult de 2.800 de expozanți din 53 de țări vor expune pe 40 de hectare. Tema din acest an este „Viitorul Verde – Tehnologii Inteligente”.