Inovarea - punctul forte al grupului Manitou la Agritechnica - Revista Ferma
4 minute de citit

Inovarea – punctul forte al grupului Manitou la Agritechnica

manitou111 m Inovarea - punctul forte al grupului Manitou la Agritechnica

Cercetarea, inovarea și dezvoltarea este în centrul atenției companiei, preocupări care s-au putut vedea și la Expoziția Agritechnica, desfășurată în perioada 8 – 12 noiembrie 2015. Grupul Manitou a prezentat la Hanovra nu mai puțin de cinci produse noi, șase funcții inovative și testul „eco-concept”, prezentat în avanpremieră. Ținând cont de cerințele clienților săi, grupul a dezvoltat o abordare nouă a sistemului TCO (Total Cost of Ownership – cost total de exploatare), prezentat în premieră la Agritechnica 2015. „Suntem foarte atenți la cerințele fermierilor, pentru care mașina agricolă este instrumentul de lucru de zi cu zi. Ținând cont de aceste nevoi, am lucrat în timp la îmbunătățirea ergonomiei și a rentabilității prin introducerea de noi funcții. Am dezvoltat un concept inovator, pe care l-am prezentat ca un test la show-ul de la Agritechnica, pentru a le permite fermierilor gestionarea eficientă a energiei în interiorul mașinii. Asociat cu acest nou concept, am pus accent pe implementarea unor noi servicii de perfecționare a unui nou program de reducere a costului total de exploatare, prin care dorim, de asemenea, să optimizăm eficiența energetică și consumul mașinilor exploatate”, a declarat Michel Denis, director executiv al Grupului Manitou.

 

Încărcătoarele telescopice MLT

Gama de încărcătoare cu braț telescopic Manitou MLT este compusă din zece modele, care oferă înălțimi de ridicare de la 6 până la 10 metri și capacități maxime de ridicare de la 2,5 până la 6 tone. Echipamentele sunt folosite pentru operațiile de manipulare în agricultură, și anume la transportul hranei pentru animale, în activități de recoltare șila  încărcarea/descărcarea produselor în vrac. Dezvoltate în colaborare cu clienții, aceste mașini sunt complet adaptate la specificul pieței agricole căreia i se adresează  și răspund pe deplin cerințelor în ceea ce privește confortul, performanța și robustețea. Acestea pot ridica și în același timp pot lucra și în față la distanță, pot îndeplini diferite sarcini în manipulararea materialelor și au o manevrabilitate excelentă în spații înguste și pe terenuri desfundate.

Gama Manitou MLT este disponibilă în trei variante – Classic, Premium și Elite – care îndeplinesc funcții precum: inversarea ventilatorului pentru o răcire optimă, sistemul Connect Easy, care permite schimbarea rapidă a accesoriilor prin eliminarea presiunii din circuitul hidraulic (cel mult un minut) și suspensia brațului.

 

 

NOILE MODELE DE ÎNCĂRCĂTOARE CU BRAȚ TELESCOPIC

La Agritechnica 2015 au fost lansate două noi tipuri de încărcătoare cu braț telescopic Manitou, seria MLT: MLT 625 cu noul pachet Elite și Manitou MLT 732 – soluția alternativă.

Caracteristicile tehnice de lucru ale încărcătorului Manitou MLT 625:

– capacitatea maximă de ridicare: 2500 kg;

– înălțimea maximă de ridicare: 5,90 m;

– distanța maximă cu brațul întins la orizontală: 3,30 m;

– încărcarea cupei la întindere frontală maximă: 800 kg. 

Încărcătorul este dotat cu motor Kubota, având o capacitate cilindrică de 3,3 l, în 4 cilindri (conform normelor internaționale de poluare 3B/Interim Tier 4), care dezvoltă o putere de 75 CP. Transmisia este hidrostatică, cutia de viteze este mecanică, cu două trepte de viteze pentru mersul în față și două pentru mersul în spate, iar viteza maximă de rulaj este de până la 25 km/h.

Caracteristicile tehnice ale modelului MLT 732:

– capacitatea maximă de ridicare: 3200 kg;

– înălțimea maximă de ridicare: 6,90 m;

– distanța maximă cu brațul întins la orizontală: 3,94 m;

– încărcarea cupei la întindere frontală maximă: 1100 kg. 

Manitou MLT 732 este dotat cu un motor Deutz cu capacitatea cilindrică de 3,6 l, cu 4 cilindri (conform normelor internaționale de poluare 3B/Interim Tier 4), care dezvoltă 101 CP, transformând astfel consumul minim de combustibil în eficiență maximă. Pentru curățarea radiatorului și a grilei motorului se folosește un sistem reversibil automat. La transmisia cu „convertizor de cuplu” cutia de viteze are schimbător electro-hidraulic, patru trepte de viteză pentru mersul în față și patru pentru mersul înapoi, iar viteza de rulaj este de până la 25 km/h.


 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.1(162) 1-31 ianuarie 2016

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →