Înainte de semănat, a venit o bură de ploaie şi s-a putut lucra. La o zi distanţă după recoltarea păioaselor de toamnă, a intrat la însămânţat. După arătură/scarificare, a intervenit cu un combinator de 6 m, a fertilizat şi a semănat la timp. „Am făcut ca niciodată treabă, că am primit ploaia la timp. Dacă era terenul cum este acuma, puteai veni şi cu mama Tiger-ului de la Horsch, că tot nu realizai lucrarea aşa cum trebuie. Acum sămânţa de rapiţă stă ca în sac, lipseşte apa! Aşteptăm frontul de ploi anunţat de meteorologi”, ne-a declarat cunoscutul fermier.
De puţin timp, a intrat la recoltat porumbul. Producţia este mai mare de 7 tone. Binişor! Ca şi floarea recoltată deja cu o producţie medie de 3.500 kg/ha.
Silozul de porumb – „aurul” zootehniei!
„Am făcut siloz de foarte bună calitate. De 27 de ani de când sunt aici, nu am făcut porumb aşa de bun. Cultura a avut densitatea de 55-60 mii plante recoltabile la hectar; când am terminat recoltatul, plantele erau verzi! Am pregătit celulele şi în zece zile le-am umplut cu aproape 10.000 tone. Am pus inoculant, am acoperit şi împachetat foarte bine, stă ca în vid. Pentru văcuţele noastre este aur, nu altceva! Am depozitat şi 1.700 tone de lucernă. Îmbucurător este faptul că preţul laptelui a început să crească, să mai recuperăm din deficit”, ne-a declarat vădit uşurat producătorul agricol gălăţean.
Preocuparea pentru modernizarea sectorului animalier este una constantă la Agrimat.
Ce planuri are Gavrilă Tuchiluş, aflaţi din revista Ferma, ediţia 15-30 septembrie 2017!