Claudiu Andrei Badea a obţinut producţii bune în condiţii grele - Revista Ferma
2 minute de citit

Claudiu Andrei Badea a obţinut producţii bune în condiţii grele

„În septembrie 2019, după ce am absolvit facultatea în Bucureşti, am fost contactat de firma care mi-a propus angajarea, în urma postărilor de pe facebook cu fotografii pe care le făceam pe câmp, în culturi”, spune tânărul agronom. Putem spune că pasiunea lui pentru agricultură s-a materializat nu doar printr-un job, ci mai ales prin oportunitatea de a câştiga experienţă într-o fermă mare.

 

Record la rapiţă, într-o zonă fără ploi

Timp de trei ani, pe terenurile societăţii dâmboviţene cultura de rapiţă nu a fost posibilă din cauza secetei. În toamnă au fost însămânţate 52 hectare iar „producţia a ajuns şi la 3.540 kg/ha, un record în această zonă în care ploile ne ocolesc pur şi simplu”, explică Claudiu Andrei Badea.

 Claudiu Badea grau_b

Grâu recoltat cu tulpina verde!

La mijlocul lunii iulie, când am stat de vorbă cu tânărul agricultor, grâul se afla în plină campanie de seceriş, cu o producţie medie de 6.000 kg la hectar, după jumătate din suprafaţă recoltată. 544 de hectare au fost alocate acestei culturi.
Au fost probleme mari în urma băltirilor care au forţat sămânţa şi au dus la o anomalie tehnologică: recoltarea cu tulpina încă verde!
Nici orzul nu a dat randament maxim în acest sezon dar, ţinând cont de vijeliile din iunie şi iulie care au pus la pământ păioasele, producţia este bună: peste 5 tone le hectar.

 Claudiu Badea recoltare_b

Păioasele pleacă la „bază”

În cele patru magazii ale societăţii este depozitat doar grâul pentru sămânţă, produs în regie proprie. Restul producţiei de păioase ia drumul comercializării, la o bază din zonă care are acces la calea ferată.

NICOLETA DRAGOMIR

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Citește mai multe știri →