Lansarea europeană, la EIMA, a noilor combine AF9 și AF10 completează „Anul combinei” pentru Case IH, care a început prin lansarea seriei Axial-Flow 160 și 260. Astfel Case IH duce principiul Axial-Flow într-o nouă clasă de capacitate.
Case IH oferă acum cea mai mare gamă din industria de combine cu un singur rotor, sistem pe care l-a lansat în 1977.
Mai multă putere cu un consum redus de combustibil
Având un design nou, care oferă avantaje semnificative de capacitate, şi menținând în același timp principiile simple, dar eficiente, ale Axial-Flow de treierare și separare, cu un singur rotor, noua generație de combine Case IH aduce principiul Axial-Flow într-o nouă clasă de capacitate.
Noile combine Case IH AF9 şi AF10 au fost concepute pentru a minimiza costul total de recoltare pentru fermele mari. AF10 este propulsată de un motor FPT Cursor 16 de 775CP, în timp ce AF9 este echipat cu motor FPT Cursor 13 de 635CP. Motoarele sunt montate longitudinal pentru simplitatea conducerii și eficiența transmiterii puterii, iar turația de lucru a fost coborâtă de la 2.100 la 1.900 rpm, ceea ce reduce consumul de combustibil. Intervalele de service au fost extinse de la 600 ore/1 an, la 750 ore/2 ani, cu beneficii suplimentare ale costurilor de operare.
Capacitate şi viteză de invidiat
Modelul AF10 are un buncăr de cereale de 20.000 l, cea mai mare capacitate din industrie, ceea ce reduce timpul de staţionare, iar viteza de descărcare este de 210 l/sec. (AF9: 16.000 l, 159 l/sec). Există 4 opțiuni de lungimi ale melcului de descărcare, iar gura pivotantă a tubului de descărcare ajută la încărcarea uniformă a remorcii. Este posibilă oprirea melcului transversal pentru golirea tubului. Pe AF10, funcția de reducere la jumătate a vitezei de descărcare permite o completare ușoară a încărcării.
Heder de până la 18,6 m lăţime
Noua combină AF9 poate fi echipată cu hedere de până la 15,2 m lăţime, în timp de AF10 poate „face faţă” unor hedere de până la 18,6 m (şi 6.800 kg), ceea ce permite exploatarea la întreaga capacitate a acestor combine, dar şi o reducere a numărului de treceri, sporind productivitatea.
Colectoarele mai largi au crescut capacitatea de admisie, iar înclinarea laterală standard și reglarea înclinării frontale ajută la urmărirea precisă a conturului terenului și la atașarea hederului. Lanțurile de alimentare sunt acționate de o transmisie PowerPlus CVT, în timp ce un rotor de alimentare laterală (SFS) de 450 mm patentat facilitează transferul recoltei către sistemul de treierat.
Rotor AFXL Axial-Flow complet nou
Noul rotor AFXL cu diametrul de 762 mm şi de 3,67 m, cel mai lung din industrie, permite un debit crescut, eficienţa utilizării combustibilului și calitatea paielor, minimizând în același timp deteriorarea cerealelor și maximizând separarea.
Suprafața totală de treierat și de separare este de până la 5,1 mp. Rotorul AFXL dispune de 6 module echipate cu 40 de bare standard, 12 bare cu vârf și 8 bare HX. Unitățile HX funcționează într-o zonă în trepte și îmbină înălțimea barelor cu vârfuri cu profilul unităților standard, cu un unghi mai abrupt pe perete lateral, ceea ce accelerează fluxul de material între zonele de treierat și de separare.
Sistemul de reglare de la distanță permite un răspuns instantaneu la schimbarea condițiilor de lucru. Acționat de PowerPlus CVT, în cazul unui blocaj, rotorul poate fi inversat cu ușurință, din cabină, simultan cu SFS.
Un nou sistem de curăţare
Noul sistem Cross-Flow Cleaning Plus are capacitatea necesară pentru volumul uriaş de material. Cu o suprafaţă de 8,76 mp, sistemul cu două elemente oferă cea mai mare suprafață totală de curățare din industrie, susținută de un ventilator Cross-Flow mai mare. Sistemul de curățare dispune de două mecanisme automate de control al distribuției: unul pe tava de cereale și unul pe sitele superioare, garantând astfel o încărcare uniformă a sistemului de curățare și compensarea pantei laterale de până la 28%.
Tocare şi împrăştiere Magna
Sistemul de tocare include unitatea integrată MagnaCut pentru porumb, soia și păioase, cu capacitatea de împrăștiere până la 13,5 m. Opţiunea MagnaChop pentru volume mai mari de paie şi tocare fină permite împrăştierea până la 18 m, include selecția de la distanță a vitezei de tăiere şi cuplarea de la distanță a contracuțitelor, cu distribuitoare cu propulsie hidraulică.
Confort și tehnologie de precizie
Cabina noilor combine dispune de tehnologii de precizie, inclusiv ecrane duble Pro 1200 ce simplifică monitorizarea și operarea ușoară a mai multor funcții prin afișaje personalizabile, inclusiv automatizarea combinelor Harvest Command™ și RowGuide Pro™.
Sistemul Connectivity permite transmiterea fără întrerupere a datelor direct către noua aplicație Case IH FieldOps™, oferind fermierilor o soluție completă de gestionare a datelor pentru operațiunile lor.
PUNCTE FORTE
- Un sistem de alimentare mai mare şi cu o mai bună capacitate de ridicare pentru hederele mai late;
- Cel mai lung rotor unic și cea mai mare capacitate a buncărului de cereale din sector;
- Motoare puternice care produc până la 775 CP;
- Sistem de curățare dublu cu distribuție automată încrucișată, ce maximizează calitatea recoltei.