CĂLIN, DIN CAIAC: Țânțarul - Revista Ferma
2 minute de citit

CĂLIN, DIN CAIAC: Țânțarul

tantarii_b

Unul din acestea: În deltă sunt atâția țânțari că la apus nu se vedea soarele de ei!
Biorezervația DD se bazează pe insecte, care sunt hrană pentru păsările mici, dar și pentru broaște și pești, care, la rândul lor, sunt hrana păsărilor mari și spectaculoase pe care ne place să le pozăm în deltă. De regulă, țânțarii au o oră în care sunt hiperactivi, la asfințit, după care, odată cu condensul rezultat din răcirea aerului, se răresc până la limita tolerabilă. Uneori și dimineața există o oră de acest gen.
Pe zonele de plajă, de obicei când bate vântul dinspre mare sunt puțini țânțari, fiind îngrozitor de mulți când bate vântul dinspre baltă. În zonele cu vegetație, sigur că sunt mai mulți decât în zonele locuite, unde periodic se aplică tratamente. Un alt factor determinant este situația precipitațiilor din mai-iunie, se știe că larvele de țânțari eclozează în apă.
Da, sunt țânțari în deltă, dar asta nu face delta un loc de nevizitat, ba mai mult aceștia sunt cumva o verigă importantă a ceea ce este delta.

tantarii 2_b

https://www.facebook.com/sulinafabuloasa

http://www.outnwild.com/

Cisteste si...

Recomandările redacției

Witness P*S – taurul Simmental de 206.000 de euro!

În vârstă de aproximativ unsprezece luni, Witness P*S este cel mai scump taur din rasa Simmental vândut vreodată la o licitație în Bavaria. Taurul recordist este fiul lui Wirbelwind-P*S, a fost crescut de Christiane Böhm

taur Witness PS Witness P*S - taurul Simmental de 206.000 de euro!
Ultimele articole
Comportament natural pe pardoseli antiderapante Nu ignorați pododermatitele!

Nu ignorați pododermatitele!

V-ați întrebat ce legătură există între comportament, productivitate și sănătatea ongloanelor la vacile de lapte? Statisticile arată că o vacă […]

Citește mai multe știri →