Se fac semănături pe brazde reci pentru: gălbenele, zorele, garofiţe, latirus, portulaca, gipsophilla (floarea miresei), cu scopul producerii de răsaduri.
În sere, înmulţitor sau răsadniţe calde se seamănă Aquilegia (căldăruşe), Aster (steliţă), Cineraria, Dalia (gherghină), Petunia, Salvia, Verbena, Cârciumărese, Crăiţe, pentru a produce răsaduri ce se vor planta în grădină în prima jumătate a lunii aprilie.
Către sfârşitul lunii se plantează: Amarylis, Canna, Dalia, Gladiolus, Iris, Lilium (crin), Paeonia (bujor), Polyanthes (tuberoze).
APRILIE
Se butăşesc garoafele în vederea obţinerii plantelor pentru cultură. Se însămânţează în sere, înmulţitor Cineraria, gerbera etc. Se face despărţirea tufelor la speciile perene ierboase: Aster (steliţa), Chrysanthemum, Hosta (crin de toamnă).
Se continuă toaletarea plantelor perene şi se execută un săpălugit superficial în jurul lor.
MAI
Se pot semăna direct în grădină unele specii de flori cum sunt: Gazania, Godeţia, Escholtzia (mac californian), ca şi unele specii agăţătoare: Cobea, Ipomea (zorele), Pasiflora (ceasornicar).
Se plantează răsaduri de flori anuale şi perene. Se realizează înmulţirea prin butaşi înrădăcinaţi la unele flori anuale: Coleus (urzicuţă), Iresine şi la unele perene: Phlox (scânteiuţe), Dicentra (Cerceii Doamnei ).
Dacă vremea este ploioasă şi călduroasă, nu este exclus să apară atac de făinare, mai ales la trandafiri şi Phlox, de aceea se fac tratamente repetate de combatere.
Articol publicat în revista Ferma nr. 1(39)/2006