Din punct de vedere nutritiv, este armonizat pentru plante, conţine macro- şi microelemente uşor solvabile, fiind bogat în enzime şi hormoni.
Excipientul este reprezentat de soluţia de bază a Biofluidului, care conţine 2,5×105 bacterii/ml, din circa 50-60 de specii, cum ar fi: Bacillus megatherium, Bacillus subtilis, Bacillus licheniformis, Clostridium pasteurianum, Clostridium sporogenes, Streptomyces albus, Pseudomonas denitrificans, Azotobacter bejerinckii, Cellulomonas subcreta, Cellulomonas miniscula, Nitrosomonas winogradskyi şi altele.
Prin utilizarea continuă a Biofluidului creşte absorbţia azotului, fosforului, potasiului, precum şi a microelementelor din sol şi aer. Efectul fungicid şi insecticid este demonstrat prin numeroase experienţe. Utilizat ca îngrăşămînt foliar, se reduc infecţiile cu virusuri şi fungi, şi se măreşte ritmul fotosintezei.
Avantajele Biofluid
În culturile tratate cu Biofluid, plantele vor avea o condiţie mai bună, creşte productivitatea, se îmbunătăţeşte calitatea produselor:
• fructele vor avea o coloraţie uniformă, se pot depozita mai bine (reduce putrefacţia), creşte rezistenţa la accidentările produse de factorii mecanici din timpul transportului;
• la cereale creşte conţinutul în gluten;
• la plantele furajere se măreşte conţinutul în proteine;
• la sfecla de zahăr se îmbunătăţeşte conţinutul în zahăr.
O importanţă deosebită are utilizarea Biofluid-ului în culturile de viţă de vie: • creşte gradul de zahăr; fructul şi mustul, precum şi vinul produs, va fi mai aromat. La strugurii roşii creşte concentraţia în pigmenţi cu 6-10%.
Încorporat în sol, Biofluidul scade numărul microorganismelor nocive – fungii şi virusurile, se reduc afecţiunile radiculare şi îmbunătăţeşte utilizarea substanţelor nutritive. Azotul atmosferic şi din sol, precum şi fosfaţii legaţi acumulaţi în sol, vor fi mai uşor absorbite.
După recoltare, prin încorporarea în sol, Biofluidul măreşte ritmul descompunerii resturilor vegetale rămase, îmbunătăţeşte strucura solului, oxigenul pătrunde în straturile mai profunde, se reface microflora şi textura solului.
Administrare
• 20 l/ha la pregătirea patului germinativ;
• 4-5 l/ha (de 2 ori) îngrăşămînt foliar la cultura mare;
• în pomicultură şi viticultură 0,5-1,0% soluţie, de 4-6 ori în cursul vegetaţiei;
• în culturile intensive de legume şi fructe 0,5-1% soluţie săptămânal; se poate utiliza şi ca îngrăşămînt lichid în sistemele de picurare, în soluţie de 0,5-1%.
Prin utilizarea continuă, se va reduce cantitatea de îngrăşămînt chimic administrată după cum urmează: în primul an cu o treime, în al doilea an cu două treimi iar după anul al treilea se poate lucra fără îngrăşăminte chimice.
Biofluidul se pote utiliza împreună cu alte substanţe fitofarmaceutice, nu este nociv, nu este inflamabil, perioada de aşteptare după administrare este de 0 zile.
PAULA SELING – IMAGINEA EURALIS ÎN CAMPANIA DE RAPIŢĂ 2011
Bucureşti, 15.06.2011: Solista Paula Seling este imaginea oficială a mărcii de seminţe Euralis în România pentru campania agricolă de toamnă 2011.
Euralis Seminţe este leader pe piaţa româneasca a seminţelor de hibrizi de rapiţă de toamnă, cu o cotă de peste 25 la sută (calculată din suprafeţele semănate efectiv în 2010).
Hibrizii de rapiţă de toamnă vânduţi sub brandul Euralis sunt ultra-performanţi, fiind amelioraţi în condiţiile agro-climatice de la noi din ţară şi au un potenţial înalt şi constant de randament de la an la an.
Starul gamei de hibrizi Euralis în toamna anului 2011 este ES Mercure, cu un potenţial maxim de producţie de 5,9 tone la hectar.
Mai multe detalii despre oferta Euralis pentru hibrizii de rapiţă de toamnă 2011 găsiţi pe site-ul http://www.euralis.ro
Importator pentru România: Vet Mag & Ker S.R.L.,
Pl.: Oradea, str. Matei Corvin, nr. 78; Tel: 0359.41.65.61; 0751.59.70.62