Situaţia stocurilor de produse alimentare neutilizate ca urmare a suspendării cursurilor şcolare în contextul pandemiei de coronavirus a fost analizată, miercuri, de o comisie a CJ Bacău, fiind identificat un stoc de 48,89 tone de mere.
‘Preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Sorin Braşoveanu, a propus în cadrul şedinţei de lucru distribuirea celor peste 48 de tone de mere către spitalele publice din judeţ. Propunerea urmează să fie înaintată Grupului de suport tehnico-ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României’, se arată într-o postare publicată pe pagina de facebook a CJ Bacău.
Merele ar urma să fie alocate către Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, Spitalul de Pneumoftiziologie din Bacău, Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti, Spitalul Municipal ‘Sfântul Ierarh Dr. Luca’ Oneşti, Spitalul Orăşenesc ‘Prof. Dr. Eduard Apetrei’ Buhuşi şi Spitalul Orăşenesc ‘Ioan Lascăr’ Comăneşti, scrie AGERPRES.
Decizia Comisiei pentru anul 2019/2020. Școli închise din cauza COVID-19. Ce se întâmplă cu fructele și laptele elevilor!
Implementarea programului în anul şcolar 2019/2020 este afectată de închiderea şcolilor din cauza pandemiei de COVID-19. Comisia Europeană a precizat că ţările UE pot invoca această criză ca motiv de „forţă majoră” şi pot plăti furnizorii produselor perisabile distribuite prin Program (fructe, legume, lapte și produse lactate). Produsele pot fi donate spitalelor, organizaţiilor caritabile şi băncilor de alimente, pentru a ajunge la persoane nevoiaşe.
Pentru anul şcolar 2019/2020, România a primit din partea UE aproape 6,867 milioane de euro pentru fructe şi legume, plus 11,301 milioane de euro pentru produse lactate.
Bugetul fiecărei ţări este stabilit de Comisia Europeană în funcţie de numărul de elevi care participă la program. Autorităţile naţionale pot transfera 20%-25% din bugetul alocat între cele două sectoare (legume-fructe şi lapte – n.red.).
foto arhiva FERMA