Agricultura sustenabilă este accesibilă cu ProCredit Bank - Revista Ferma
3 minute de citit

Agricultura sustenabilă este accesibilă cu ProCredit Bank

Agricultura sustenabila este accesibila cu ProCredit Bank_b

În timp ce este evidentă contribuția sectorului agricol asupra economiei, trebuie să avem în vedere și posibilele consecințe negative pe care le poate avea asupra mediului înconjură tor, precum și soluțiile pentru o tranziție de la modelele tradiționale de agricultură către un sistem sustenabil. Impactul direct sau indirect poate veni din diverse surse, cum ar fi: defrișarea pădurilor pentru extinderea suprafețelor arabile, utilizarea intensivă a îngrășămintelor chimice, metodele clasice de prelucrare mecanică a solului care conduc la degradarea acestuia etc. Din fericire, există soluții alternative, multe dintre acestea implementate și de către agricultorii din România, care permit pe termen lung atât păstrarea sau creșterea eficienței economice, cât și reducerea impactului negativ asupra mediului înconjurător.

 

ACCESUL LA FINANȚARE, PRINCIPALA PIEDICĂ A FERMIERILOR ROMÂNI

 

Pentru fermieri, bariera majoră în adoptarea modelelor durabile este lipsa accesului la finanțare avantajoasă. În prezent, foarte puțini agricultori români pot susține prin resurse proprii retehnologizarea fermelor și a plantațiilor, precum și implementarea de practici sustenabile.

 

PARTENER DE ÎNCREDERE PENTRU UN SECTOR AGRICOL SUSTENABIL

 

ProCredit Bank a înțeles că sectorul bancar joacă un rol cheie în transformarea ecologică a sectorului agricol, oferind consultanță specializată și implementând politici de finanțare adaptate nevoilor clienților. Banca pregătește și asigură personal specializat care înțelege contextul macroeconomic, nevoile fermierilor și potențialul de schimbare al fiecăruia dintre ei. Reprezentanții ProCredit Bank iau în considerare, pentru fiecare client, structura de finanțare, metoda de rambursare, maturitatea facilităților de creditare și perioada de grație. Totodată, banca oferă dobânzi reduse față de cele standard, acces la finanțare de tip „grant”, prin intermediul programelor de finanțare cu Fondul European de Investiții, și condiții avantajoase pentru garanțiile solicitate prin programe precum Agri sau credite acordate pe baza subvenției APIA.

 

AGRICULTURA SUSTENABILĂ, DEFINIȚIE ȘI PRACTICI

 

Agricultura sustenabilă vine cu o abordare holistică, ce permite populației să satisfacă cererea de produse și resurse, fără a deteriora sistemele umane sau naturale. Agricultura regenerativă sau tehnologia de pregătire minimă a solului, denumită „No-Till”, sunt două exemple de modele ecologice care ajută mediul și aduce beneficii economice. Rezultatele acestor practici se văd pe termen mediu și lung, atât în nivelul de sănătate al populației, cât și în evoluția ecosistemului.

 

un articol de

PRO CREDIT BANK

mai multe pe această temă www.procreditbank.ro

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →