Tânărul fermier Alin Luculeasa, din județul Vaslui, a postat pe pagina sa de facebook un strigăt de disperare, susținând că AFIR i-a reziliat un contract de finanțare pentru achiziții de utilaje și ANAF a luat măsuri executorii. Cazul a ajuns în instanță, dar fermierul reclamă faptul că dosarele sunt plimbate de la o instanță la alta, într-un ”sistem sufocat”.
Preluăm integral mesajul fermierului din județul Vaslui, cu mențiunea că responsabilitatea celor scrise îi aparține. Promovăm dreptul la libera exprimare al fermierilor români, când acesta este exercitat în termeni rezonabili, dar nu ne identificăm cu poziția lor, sperând că justiția din România va face dreptate.
”Au trecut 15 luni de când am semnat contractul de finanțare cu AFIR pentru un proiect de Achiziții utilaje -Tânăr Fermier. Atenție! Contract de finanțare , NU Ghid al solicitantului!” notează tânărul fermier din județul Vaslui, Alin Luculeasa, disperat, pe pagina sa de facebook.
”În aceste luni, am implementat proiectul, am primit banii, am făcut credit, am făcut producții cum am putut, mi s-a reziliat contractul, am făcut contestații, am deschis 4 procese în instanță și am făcut cunoștință și cu ANAF-UL, în calitate de executor în vederea recuperării debitelor!”, menționează fermierul.
Cu alte cuvinte, AFIR mi-a încetat contractul puțin cam repede, nerespactând ceea ce scria în propriul act, și anume că acest contract va înceta numai după recuperarea creanțelor ( s.m. ).
Creanțe ce mi-au fost imputate pe niște presupuneri nedemonstrate de către EI, DEMONTATE de către mine cu acte și explicații, dar fără nici un rezultat.
CONTEST în instanță și constat, în urma unei analize cu avocatul, că AFIR mă penalizează pentru niște presupuse nereguli stipulate DOAR în GHIDUL SOLICITANTULUI și nu mai ia în calcul că acele „nereguli” erau în proiect și atunci când mi-au alocat banii.
Ghid pe care eu nu l-am semnat niciodată, nu este atașat la contract și mai mult decât atât, așa cum scrie chiar în ghid, nu are valoare JURIDICĂ ci doar INFORMATIVĂ. Adică acest ghid este o BROȘURĂ.
Asa cum am zis, am deschis 4 procese în ultimele 4 luni, am avut 3 termene și încă nicio decizie. Toate dosarele mele se plimbă de la o instanță la alta, într-un sistem sufocat, fără ca nimeni sa poată să-mi judece cauza !!
Între timp, ANAF mi-a golit conturile firmei, și mi-a pus o măsură executorie de SECHESTRU, adică toate utilajele mele sunt indisponibilizate, urmând a fi valorificate în următoarele 2 săptămâni, fără să conteze că am contestat în instanță actul care stă la baza acestei executări silite.
Întrebări:
Cum să fac să am o șansă să-mi demonstrez corectitudinea, înainte ca firma mea sa fie distrusă ?
Cum să rezist condițiilor grele din agricultură cu 2 instituții care mă hăituiesc?
Cum „Împreună creștem satul Românesc”, AFIR ?
Povestea continuă!”, încheie tânărul fermier postarea sa deznădăjduită.
credit foto Alin Luculeasa/facebook