Afară e vopsit gardul, înăuntru... pisicuţul! - Revista Ferma
4 minute de citit

Afară e vopsit gardul, înăuntru… pisicuţul!

Şi ce să facă el? Având gânduri de preamărire a inventat un leu! Şi nu orice leu, ci unul pe care îl hrănesc 200.000 de fermieri. Un leu bestial, pentru care multe firme şi-au dat aproape tot bugetul de marketing, copleşite fiind de răgetele leului paraleu (DEX Depreciativ – Bărbat care se consideră înzestrat cu calităţi excepţionale, care vrea să pară important, remarcabil).
Leul e el… agrointel.ro!

Din curiozitate profesională, privind mai atent prin site, am observat că din cei 200 de mii de vizitatori care hrănesc bestia, o mare parte NU SUNT FERMIERI, ci hobişti care nu cumpără inputuri de la firme. Un semn de întrebare care ar trebui să pună pe toată lumea pe gânduri îl ridică articolele de genul celor de mai jos, pe care vi le oferim spre exemplificare.

articole-agrointel_b

http://agrointel.ro/58715/cum-poti-folosi-coca-cola-in-gradina-la-combaterea-daunatorilor-si-a-buruienilor/

http://agrointel.ro/72215/cum-se-cultiva-ceapa-in-cofraje-de-oua/

Pentru a cerceta mai în profunzime bestia, am sărit gardul şi am intrat în măruntaiele ei. Site-ul agrointel neavând un contor pentru fiecare articol în parte, am folosit ca instrument de măsură aprecierile de pe facebook ale articolelor postate săptămâna trecută. Surpriza mare o dezvăluim în filmuleţul de mai jos.

 

 

Cred că v-am făcut într-atât de curioşi încât să aşteptaţi şi părerea fermierilor care cultivă pământ despre cât de des hrănesc… bestia. Părerea fermierilor va veni din cea mai importantă şi veridică sursă de sondare a opiniilor din sectorul agricol – Kleffmann Group, lider global în furnizarea de servicii de cercetare privind piaţa agricolă….

UPDATE – 1 februarie 2017
După cum am promis, dezvăluim rezultatele studiului Kleffmann privind frecvenţa de vizitare a site-urilor de agricultură, din care reiese foarte clar care este opţiunea producătorilor agricoli din România.
Autoritate recunoscută în sondarea opiniei publice, Kleffmann Group efectuează anual un studiu care stabileşte cât de des accesează fermierii internetul şi care sunt portalurile de agricultură care conduc detaşat în preferinţele lor.
Grupul ţintă al studiului îl reprezintă producătorii de: porumb, cereale, floarea-soarelui, rapiţă, soia, sfeclă de zahăr, cartofi. Au fost 2399 de fermieri intervievaţi, eşantion reprezentativ la nivel naţional pentru 2,09 milioane de ferme şi 7,3 milioane hectare.  
Perioada realizării studiului:  25 mai – 3 octombrie 2016.

Redăm mai jos datele privind frecvenţa de vizitare a site-urilor de agricultură, pentru producătorii agricoli care utilizează internetul (echivalentul a 4,8 milioane hectare).

sondaj-Kleffmann-internet_b

Studiul Kleffmann conturează echilibrat o ierarhie a publicaţiilor online care activează pe nişa de agricultură. Se vede clar că nu există nici o corelare între traficul înregistrat de trafic.ro şi opţiunile reale de consum ale fermierilor români, aşa cum apar ele în studiul Kleffmann. Pentru că, indiferent dacă le place sau nu unora, adevărata putere de cumpărare a inputurilor pentru agricultură este reflectată în numărul de hectare, nu în numărul de orhidee şi în firele de ceapă din balcoane sau în picăturile de coca-cola folosite pe post de substanţe de protecţia plantelor.

Se vede clar că sunt multe site-uri de agricultură până la agrointel. De la informaţiile oficiale, importante pentru agricultură şi până la agricultura de balcon este cale lungă. Chiar dacă agrointel.ro are foarte multe articole pentru agricultura profesionistă, probabil că, aşa cum facem majoritatea celor care navigăm pe internet, şi fermierii îşi aleg sursele care reprezintă autoritate în domeniu, strict pe informaţiile care îi interesează şi evită site-urile care conţin multe alte categorii de informaţii, de obicei fără relevanţă pentru activitatea lor. A se vedea, spre exemplu, primele două locuri ale clasamentului, ocupate de site-urile apia.org.ro şi madr.ro.

Datele sondajului Kleffmann relevă, fără echivoc, cine este, de fapt, leu, ghepard sau leopard în presa agricolă online şi cine este… pisicuţ! Este important pentru companiile din domeniu să aibă un instrument de diferenţiere între traficul total al unui site şi vizitatorii specializaţi, adică fermierii cumpărători de inputuri pentru agricultură. E la fel de important şi pentru colegii din presa agricolă care au avut de suferit în ultima perioadă din cauza răgetelor stridente ale aşa-zisului leu!

ACESTA ESTE UN PAMFLET, DAR NU TREBUIE TRATAT CA ATARE!

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →