100 de ani de tehnologie de fertilizare Amazone - Revista Ferma
8 minute de citit

100 de ani de tehnologie de fertilizare Amazone

Precizia a fost dintotdeauna şi rămâne forţa motrice decisivă din spatele tuturor inovaţiilor de la Amazone. Anul acesta, Grupul aniversează „100 de ani de tehnologie de fertilizare Amazone”. În 1917 a început această poveste de succes şi astăzi tehnologia Amazone de fertilizare continuă cu conceptul inovator AutoTS şi stabileşte noi standarde în domeniul distribuitoarelor de precizie pentru îngrăşăminte.
Amazone a pregătit pentru Agritechnica 2017 noi modele în toate domeniile sale de competenţă. Astfel, în cadrul conferinţei de presă au fost prezentate noile maşini tractate de împrăştiat îngrăşăminte ZG-TS 01, pulverizatoarele UF 02 şi UX 01, combinatoarele Cataya şi Centaya şi combinaţia de cultivator cu grapă Ceus. Toate inovaţiile Amazone aduc mai multă precizie şi confort, ceea ce ajută la reducerea costurilor variabile, la protejarea mediului înconjurător, precum şi la îmbunătăţirea randamentului culturii şi a calităţii recoltei.

Noi standarde de precizie
Trei inovaţii Amazone stabilesc noi standarde de precizie. Astfel, în fertilizare, noul sistem WindControl compensează automat influenţa vântului şi asigură astfel distribuţia precisă şi uniformă a îngrăşămintelor chiar şi în condiţii dificile de vânt.
Sistemul de ghidare a braţului pentru pulverizatoare – ContourControl cu SwingStop – permite, cu ajutorul unor braţe hidraulice acţionate activ şi a electronicii asociate, compensarea mişcării braţelor în direcţie orizontală sau verticală şi astfel se menţine o distanţă constantă între duzele de pulverizare şi cultură. SwingStop foloseşte şi tehnologia duzei PWFM. De asemenea, Amazone a început cu succes introducerea sistemului inteligent de duze AmaSpot pentru pulverizarea spot şi pe pulverizatoarele tractate UX.
Amazone 4.0 denumeşte sistemul propriu al companiei pentru digitizarea rapidă şi crearea de reţele pentru toate procesele din agricultură. Acest nou stadiu de dezvoltare a tehnologiei este o garanţie a implicării Amazone şi în viitor în domeniile: software, electronică, senzori şi robotică. Un bun exemplu este sistemul de control al lăţimii parţiale a secţiunii şi comutarea individuală a duzelor. De asemenea, sistemele de telemetrie vor permite o analiză amplă, obţinerea de recomandări de întreţinere preventivă şi o detectare precoce a erorilor. În plus, noul protocol SmartService 4.0 este integrat şi el în Amazone 4.0.
Prin aceste servicii, Amazone îşi extinde în continuare programele de predare şi instruire în sectorul tehnic al dealerilor şi poate asista partenerii de vânzări şi clienţii în timpul operaţiilor de reparaţii şi întreţinere, prin utilizarea tehnologiei virtuale şi a realităţii augmentate.
În sectorul de prelucrare a solului, Amazone şi-a lărgit oferta cu noi modele. Noua grapă compactă cu discuri Catros XL şi plugul reversibil Hektor cu până la 8 trupiţe sunt numai două dintre noutăţi.
Cu detalii tehnice despre inovaţiile Amazone vom reveni în numerele viitoare ale revistei Ferma. Cei interesaţi să vadă „pe viu” noile maşini Amazone, şi nu numai, sunt invitaţi să viziteze standul companiei de la Agritechnica, Hanovra.

100 de ani de tehnologie de fertilizare Amazone

Amazone în România: piaţa locală are un potenţial imens
Directorul de vânzări Amazone – Andreas Hemeyer, efectuând recent o vizită de lucru în România, s-a declarat mulţumit de reţeaua locală de dealeri, deoarece sunt buni profesionişti şi adoptă noile idei ale companiei, concepte aplicate şi în Europa de Vest. „În România am observat că există încă un potenţial uriaş pentru maşinile noastre. Considerăm că vom continua să ne creştem vânzările şi aici mă refer la tendinţa din următorii ani. Am continuat să ne dezvoltăm, să creştem acoperirea teritorială şi considerăm că vom mări vânzările. Cu cât avem mai mulţi oameni în teren, cu atât acoperim mai bine nevoile clienţilor noştri, nu numai pentru a vinde utilaje, ci în acelaşi timp primim şi un feedback de la aceştia pentru a putea să dezvoltăm noi maşini, cu specificaţii tehnice particulare pentru fiecare regiune”, consideră Andreas Hemeyer.
Pentru Amazone, procesul de vânzare este acelaşi în fiecare ţară. „Diferit este modul în care fiecare fermier operează cu aceste maşini. Amazone acordă aceeaşi importanţă fiecărui client”, a adăugat managerul de vânzări Amazone.
„În acest an, piaţa utilajelor agricole din România a evoluat foarte bine. Practic, au fost mai multe forme de achiziţie, mai ales programele structurale aprobate mult mai repede faţă de alţi ani. Pe de altă parte, în primăvară culturile agricole s-au dezvoltat bine şi fermierii au căpătat încredere pentru a face investiţii. Am vândut foarte bine, prognoza este pozitivă pentru culturile agricole, chiar dacă în unele zone au mai fost probleme, secetă sau furtuni cu grindină, producţia agricolă se anunţă una foarte bună. Băncile au programe şi linii de credit dedicate fermierilor, mai ales acelora care au un istoric bun. Toate acestea au dus la o creştere pe piaţa de echipamente agricole în România”, ne-a declarat Liviu Zimcea, manager regional Amazone România.
Potenţialul uriaş al pieţei noastre pentru utilaje agricole se datorează atât diversităţii fermelor, cât şi gamei largi de maşini şi echipamente Amazone pentru protecţia plantelor, semănat şi prelucrarea solului. „Cele mai vândute utilaje Amazone în România sunt echipamentele de distribuit îngrăşăminte, unde avem o gamă diversă; apoi utilajele pentru protecţia plantelor sunt de asemenea foarte apreciate şi vândute; maşinile autopropulsate pentru protecţia plantelor sunt şi ele tot mai solicitate. În topul vânzărilor pe locul trei se află semănătorile Amazone, urmate de utilajele pentru prelucrarea solului. Anul acesta este unul foarte bun şi am avut creşteri ale vânzărilor la toate categoriile. Ajungem la o normalitate, acum au acces la tehnica modernă atât fermierii mici, cât şi cei mari. Iar noi avem utilaje pentru toate fermele, indiferent de mărime. În agricultură există un mare potenţial şi cei de la guvernare au realizat că fermierii trebuie sprijiniţi”, consideră Liviu Zimcea.

 Andreas Hemeyer (stânga) - director vânzări Amazone ÅŸi Liviu Zimcea - manager regional Amazone România

AMAZONE: 10.000 DE PULVERIZATOARE
Anul acesta, Amazone a sărbătorit livrarea a zece mii de sprayere. Maşina cu numărul 10.000 este din seria UX 11200, are o capacitate de 11.200 litri şi a fost vândută unui fermier din Saxonia Inferioară. Seria UX a maşinilor de erbicidat Amazone este disponibilă cu capacităţi ale rezervoarelor de la 3.200 până la 11.200 litri şi cu braţe de pulverizare de la 18 la 40 m. Gama UX este cel mai popular pulverizator de la Amazone, iar dacă s-ar alătura braţele tuturor celor zece mii de pulverizatoare vândute până în prezent, lungimea acestora ar fi de 280 km!

 GRIMME

GRIMME – CINCI MARI
Specialistul german în utilaje pentru recoltarea cartofilor şi a sfeclei de zahăr – Grimme – şi-a prezentat în faţa presei internaţionale noutăţile pentru Agritechnica 2017. Conferinţa de presă şi demonstraţia ce a urmat s-a desfăşurat sub logo-ul “Big five” – “Cinci Mari”. Şi într-adevăr, la propriu şi la figurat, toate cele cinci noutăţi expuse au impresionat prin complexitatea construcţiei şi prin dimensiuni.
Au fost prezentate: noua serie de combine autopropulsate Rextor pentru recoltat sfeclă de zahăr (pe 6, 8 şi 9 rânduri); PowerCombi RH – staţia pentru sortat cartofi; SoftFlow – noul conveier de transfer; combina tractată de recoltat cartofi seria EVO 290 şi noua combină autopropulsată pentru recoltat cartofi pe 4 rânduri – Ventor 4150, cu o capacitate a buncărului de 15 tone şi 530 CP.
O altă noutate prezentată de Grimme este sistemul premium de service pentru combinele autopropulsate de recoltat cartofi şi sfeclă de zahăr: pachetul PLUS, PRO, PREMIUM şi PROTECT, ultimul fiind o garanţie full-option pentru toate componentele. Aceste pachete speciale de service vor fi disponibile prin partenerii Grimme Premium, deocamdată numai în Germania, Olanda, Belgia, Marea Britanie şi Franţa, pentru combinele din gama Varitron, Rexor şi Maxtron ce vor fi fabricate începând din 2018.
Grimme este unul dintre cei mai mari producători de maşini autopropulsate şi tractate pentru recoltat sfeclă şi cartofi. Din Grupul Grimme mai fac parte companiile InterNorm (achiziţionată în 1987), ASA-Lift (2013), Ricon (2017) şi Spudnik – filiala nord-americană a companiei Grimme din 2003.
Grimme este o companie de familie, fondată în anul 1861, cu o cifră de afaceri de 403 milioane de euro în 2016, cu peste 2.200 de angajaţi şi este prezentă în mai mult de 120 de state.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 16 (199) (15-30 septembrie)

Cisteste si...

Recomandările redacției
Ultimele articole
Citește mai multe știri →